Om Virka Rosa med We

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj genomförs under oktober varje år med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om bröstcancer och bedriva påverkansarbete.

Jag ville gärna delta i insamlingen och här väcktes då min galna idé om att jag tillsammans med andra skulle virka s.k. mormors-rutor i valfri design i olika kulörer av rosa. De som ville vara med skulle sedan skicka sina rutor till mig, för att jag vidare skulle sätta ihop dem till en filt. När filten var klar var tanken att den skulle lottas ut på något vis och pengarna för lotterna skulle oavkortat gå till forskningen mot bl.a. bröstcancer.

För att få tag på andra som gillar att virka använde jag mig av Facebook som kommunikationskanal. Förutom kriteriet att rutan skulle vara rosa, skulle den vara 15×15 cm för att underlätta ihopsättningen och virkas med virknål nummer 3-4,5. Garnets kvalitet skulle innehålla minst 50 % bomull.

Facebook - Virka Rosa med We Jag skrev ett inlägg i några virkgrupper på Facebook som jag redan är med i och responsen blev helt otrolig. För att hålla reda på allt fick jag till slut skapa en egen grupp som heter Virka Rosa med We

För att förvalta arbetet, tänkte jag också att de som virkar kunde bistå med sitt mönster, så sätter jag ihop en bok om alla våra rutor.

Alla som bidragit med virkade rutor (Designers) kommer ända från Kiruna i norr till Malmö i söder samt våra grannland Finland och Norge – snacka om respons!

Engagemanget sedan 2014 har varit behjärtansvärt, så nu kör jag en 10:e gång – 2023 – SISTA!

*/We – Wynona Ekesryd info@wynona.se

Facebook - Virka Rosa med We